بالا رفتن سن در بدن انسان مشکلات بسیاری را ایجاد می کند. یکی از آزار دهنده ترین مشکلات در سنین میانسالی و پیری افتادگی پوست، به خصوص پوست صورت است. این مشکل تاثیر بسیاری در پلک ها، به خصوص پلک پایین داشته و باعث کاهش زیبایی در افراد می شود. افتادگی پوست و تجمع چربی در پلک پایین چشم باعث پف کردن چشم ها می شود. از مهم ترین دغدغه های انسان برطرف کردن این مشکل می باشد. امروزه روش های مختلفی برای رفع این مشکل ایجاد شده است که یکی از آن ها جراحی پلک پایین چشم است. ما در این مقاله قصد داریم به توضیح همه چیز درباره این جراحی بپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
جراحی پلک پایین چشم چیست و چگونه انجام می شود؟
همانطور که گفته پوست انسان در سنین بالا دچار افتادگی می شود. این افتادگی حاصل کاهش کلاژن در پوست می باشد. کلاژن یک ماده اساسی در پوست است که باعث سفت شدن پوست و خاصیت ارتجاعی آن می شود. زمانیکه این ماده در پوست کاهش پیدا میکند پلک پایین سنگین میشود. پلک دچار افتادگی میشود. بهترین راهحل برای حل این مشکل جراحی پلک پایین چشم میباشد. این جراحی علاوهبر رفع افتادگی پوست، به حذف چربیهای اضافی جمعشده در پلک پایین نیز می پردازد. از ویژگیهای این عمل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- علاوه بر رفع تورم زیر چشم، به برطرف کردن چین و چروکها نیز میپردازد.
- جراحی بلفاروپلاستی را می توان یکی از روش های جوانسازی دانست.
- معمولا با بیحسیموضعی انجام شده و نیازی به بستری شدن ندارد.
- از بی خطرترین و کم عارضه ترین روشهای جوانسازی پوست است.
در جراحی پلک پایین چشم جراح برش هایی را همسو با خطوط روی پلک ایجاد کرده و پس از خارج کردن پوست و چربی اضافی با استفاده از بخیه های ظریف جای برش ها را می بندد. مقدار برداشت چربی و پوست اضافی از پلک پایین به نظر پزشک بستگی دارد. این مقدار با توجه به تقارن صورت، نکات زیبایی شناسی و… انجام می شود.
کاربردهای جراحی پلک پایین چشم چیست؟
با توجه به توضیحات داده شده ممکن است با این سوال مواجه شوید که کاربرد جراحی پلک پایین چشم چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت این جراحی کاربردهای بسیار زیادی دارد. مهم ترین و اصلی ترین کاربرد این جراحی رفع شلی پوست و افتادگی پلک پایین می باشد. طبیعی است که با برطرف کردن شلی پوست و افتادگی پلک پایین، چین و چروک های زیر چشم نیز از بین می روند. می دانید که افتادگی پلک پایین باعث بیشتر دیده شدن سفیدی چشم ها می شود و این موضوع باعث کاهش زیبایی افراد می شود. این جراحی با حل مشکل افتادگی پلک پایین باعث افزایش زیبایی می شود. برطرف کردن تورم پلک پایین و پف زیر چشم از دیگر کاربردهای این جراحی بی نظیر می باشد.
بیشتر بخوانید:جراحی پلک افتاده چگونه انجام می شود؟
هزینه جراحی پلک پایین چشم چگونه محاسبه می شود؟
مهم ترین مسئله ای که افراد هنگام استفاده از یکی از روش های جوانسازی به آن توجه می کنند هزینه ها می باشد. مطمئنا اگر هزینه های یک روش جوانسازی ارزان تر از روش دیگر تمام شود، مردم به روش ارزان تر روی آورده و از آن استفاده می کنند. اما چگونه می توان هزینه های جراحی پلک پایین چشم محاسبه کرد؟ برای محاسبه این هزینه باید موارد زیر را در نظر داشته باشید؟
- پزشک آزمایش هایی را پیش از عمل برای شما تجویز می کند. این آزمایش ها هر کدام دارای هزینه خاص خود است.
- همچنین پزشک داروهایی را برای شما تجویز می کند تا بعد از عمل آن ها را مصرف کنید. این داروها و حتی مراقبت های بعد از جراحی هزینه دارد.
- اگر از شهرستان های دیگر به تهران می آیید باید هزینه اقامت خود را در نظر داشته باشید.
توجه داشته باشید که این جراحی به مهارت پزشک وابسته است. بنابراین سعی کنید این عمل را در بهترین کلینیک و تحت نظر یک جراح با تجربه انجام دهید. در غیر این صورت ممکن است عوارضی را تجربه کنید.
عوارض جراحی پلک پایین چشم
عوارض یکی از طبیعی ترین مسائل در روش های جوانسازی است و هر روش نیز عوارض و خطرات خاص خود را دارد. از عوارض و خطرات جراحی پلک پایین چشم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شایع ترین عارضه این جراحی که پس از مدتی بهبود می یابد، عدم توانایی در کامل بستن چشم ها می باشد.
- اگر پزشک پس از جراحی از آنتی بیوتیک های موضعی استفاده نکند احتمال عفونت پلک وجود دارد.
- در برخی از مواقع فرد دچار دوبینی می شود.
- بعضی از جراحان بدون تجربه باعث کوتاه شدن پلک ها می شوند.
- بی حسی پلک ها از دیگر عوارض این جراحی می باشد.
در صورتی که مراقبت های قبل و بعد از جراحی به درستی انجام نشود احتمال بیشتر شدن خطرات بالا می رود.
بیشتر بخوانید:جراحی پلک در مردان به چه شکل است؟
مراقبت های قبل از جراحی پلک پایین چشم چیست؟
قبل از آن که به کلینیک های زیبایی برای انجام جراحی پلک پایین چشم مراجعه کنید، باید به انجام مراقبت هایی بپردازید. این مراقبت ها می تواند شما را در رسیدن به هدف مورد نظر کمک کند. مراقبت های قبل از جراحی به شرح زیر می باشد:
- مصرف داروهای رقیق کننده خون ممنوع است. بیمار به هیچ وجه نباید یک الی دو هفته پیش از عمل به مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین و ژلوفن بپردازد. این داروها احتمال خونریزی در حین جراحی را بالا می برند.
- بعضی از افراد که دچار بیمارهای خاص مانند فشار خون و مشکلات قلبی هستند باید داروهای ضروری خود را صبح جراحی استفاده کنند.
- خانم ها توجه داشته باشید که در روز جراحی آرایش نکنید. در صورتی که چشم های شما دارای آرایش هستند قبل از جراحی صورت خود را به خوبی شستشو دهید.
- آوردن شخص همراه از مهم ترین نکات این جراحی است. سعی کنید طوری برنامه ریزی کنید که یک شخص شما را بعد از جراحی به خانه ببرد و برای مدتی از شما مراقبت کند. این مراقبت بیشتر از چند ساعت زمان نمی برد.
نکات بعد از جراحی پلک پایین چشم
پس از آن که جراحی با موفقیت انجام شد برای تسریع در بهبود و کاهش عوارض به انجام مراقبت هایی بپردازید. بعد از جراحی پلک پایین چشم به نکات زیر توجه داشته باشید:
- در طول روز و در زمان بیداری به مدت هر 20 دقیقه از کمپرس سرد برای کاهش تورم پلک ها استفاده کنید. توجه داشته باشید که هنگام خوابیدن از کمپرس سرد استفاده نکنید.
- سعی کنید سر را با زاویه 45 درجه بلند کنید.
- برای کاهش تورم، خونریزی ، باز شدن بخیه ها و جلوگیری از استفراغ فعالیت های جسمانی خود را کاهش دهید. تورم و درد بعد از جراحی طبیعی بوده و تا زمان بهبودی کامل ادامه می یابد.
- داروها را طبق تجویز مصرف نمایید.
- دوش گرفتن بعد از جراحی مجاز است. شما نباید نگران خیس شدن بخیه ها باشید. صورت را با یک پاک کننده ملایم شستشو دهید.
- استفاده از باد گرم سشوار ممنوع است. این کار می تواند باعث افزایش التهابات و عوارض ناشی از جراحی شود.
- روزانه دوبار باید به ضدعفونی محل زخم ها بپردازید.
- طبق دستور پزشک قطره یا پماد چشمی را صبح و عصر در چشم خود بریزید.
- برای کاهش خارش و تاری دید می توانید از اشک طبیعی استفاده کنید.