جوانسازی

تزریق زیبایی

دپارتمان کاشت

هایفوتراپی

لیزر مو زائد

مراقبت جوانسازی

مراقبت تزریق

مراقبت کاشت

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ

از زمان گذشته مسئله پیری و چین و چروک های پوست یک مشکل جدی برای انسان بوده است. همانطور که می دانید در سنین بالا پوست شل شده و چین و چروک های عمیقی روی آن به وجود می آید. اما علت چیست؟ به طور خلاصه علت این مشکلات کاهش دو ماده کلاژن و الاستین پوست در سنین بالا است. با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های مختلفی برای جلوگیری از پیر شدن پوست و جوان سازی آن ابداع شده است. یکی از این روش ها روش میکرونیدلینگ می باشد که حدود 50 سال است که با الهام از روش مصریان باستان برای حفظ شادابی پوست ایجاد شده است. ما در این مقاله قصد داریم به توضیح این روش بپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

تعریف میکرونیدلینگ

همانطور که گفته شد روش میکرونیدلینگ از مصریان باستان الهام گرفته شده است. در زمان گذشته مصریان برای جوان سازی پوست صورت خود از سنگ های زبر استفاده می کردند. آن ها این سنگ ها را روی صورت خود ماساژ می دادند تا لایه های مرده پوست از بین برود. این کار باعث می شد تا لایه های زیرین پوست به راحتی نفس کشیده و خون رسانی شوند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی همین کار تبدیل به یک روش جوان سازی پوست و محو کننده جای زخم، جوش و آکنه شده است. البته باید در نظر داشته باشید که این روش به اندازه روش مصریان دردناک و خشن نبوده و با درد کمی همراه است.

روش میکرونیدلینگ توسط یک دستگاه مخصوص انجام می شود که از سوزن های بسیاری ریز و ظریفی تشکیل شده است. این سوزن با قرار گرفتن روی پوست سوراخ های ریزی را روی آن ایجاد می کنند تا داروهای درمانی به راحتی وارد پوست شوند. این داروها که معمولا ویتامین سی یا هیالورونیک اسید است با تحریک سلول های پوستی منجر به تولید کلاژن شده و پوست را ترمیم می کند.

تعریف میکرونیدلینگ

نحوه انجام میکرونیدلینگ

بهترین روش برای ترمیم و بازسازی پوست روش میکرونیدلینگ است که به دو شیوه انجام می شود:

  1. میکرونیدلینگ دستی: شیوه دستی با استفاده از یک دستگاه شبیه به غلتک انجام می شود. این غلتک کوچک که درمارولر نام دارد دارای سوزن های ظریف و ریز از جنس تیتانیوم می باشد. در طی این روش پزشک این غلتک را روی صورت بیمار کشیده و سوزن ها وارد عمق پوست می شوند و پس از ایجاد روزنه در پوست بیمار داروهای درمانی وارد پوست می شوند. روش دستی دارای سوزن و فشار محدودی بوده و در ایران وجود ندارد.
  2. میکرونیدلینگ دستگاهی: همانطور که از نام این روش مشخص است این روش از میکرونیدلینگ با استفاده از یک دستگاه پیشرفته و مخصوص این کار انجام می شود. این دستگاه دارای سوزن های زیادی بوده و فشار این سوزن ها روی پوست کاملا قابل کنترل و تغییر است. بنابراین پزشک می تواند با توجه به میزان مشکل پوست عمق سوراخ های روی پوست را بیشتر کرده تا داروها به لایه های عمیق تری از پوست نفوذ کنند. این فرآیند با درد بسیار کمی همراه است اما برخی از پزشکان در این روش از بی حسی موضعی استفاده می کنند.

دستگاه های میکرونیدلینگ

روش جوان سازی و ترمیم پوست میکرونیدلینگ با دستگاه های مختلفی انجام می شود. انواع دستگاه ها برای انجام این کار به شرح زیر می باشند:

  1. دستگاه درمارولر: ساده ترین دستگاه برای انجام میکرونیدلینگ دستگاه درمارولر است که به صورت دستی می باشد. این دستگاه به صورت غلتک بوده و بیش از 200 سوزن روی آن قرار گرفته است. عمق سوراخ های ایجاد شده توسط این سوزن ها به فشار دست پزشک بستگی دارد.
  2. درستگاه درماپن: این دستگاه شبیه به یک خودکار است که دارای سر پهنی می باشد. دستگاه درماپن دارای یک موتور الکتریکی است. سر گرد و دایره ای این دستگاه دارای سوزن های بسیاری است که سوراخ هایی را برای نفس کشیدن و ترمیم لایه های پوستی ایجاد می کند.
  3. درما استامپ: ظاهر این دستگاه تا حد زیادی شبیه به درماپن است با این تفاوت که این دستگاه دارای حالت دستی و موتور الکتریکی به صورت همزمان است.
  4. دستگاه LED: این دستگاه که هنوز به صورت کامل آزمایش نشده است با استفاده از نور به منافذ پوست نفوذ کرده و باعث تحریک سلول های زیرین پوست می شود.
  5. دستگاه رادیویی: یکی از روش های جدید میکرونیدلینگ با استفاده از امواج رادیویی به تحریک سلول های پوست می پردازد. این دستگاه دارای سوزن های ریزی است که امواج رادیویی را در میان خود رد و بدل می کنند. این امواج در لایه های زیرین پوست گرما ایجاد کرده و باعث تحریک سلول های پوست می شوند.

دستگاه های میکرونیدلینگ

عوارض میکرونیدلینگ

بدون شک هر روش درمانی دارای عوارضی است که در صورت عدم رعایت و مراقبت ممکن است خطرساز شوند. یکی از عوارض میکرونیدلینگ ایجاد قرمزی و التهاب روی پوست صورت است که در مواردی با سوزش و کبودی نیز همراه است. این مشکل به علت وارد شدن سوزن به عمق پوست ایجاد شده است که بسیار طبیعی می باشد. این عوارض پس از یک هفته تا ده روز به صورت کامل از بین می روند. در مواردی نیز عوارضی مانند تیرگی و تغییر رنگ پوست دیده شده است که به دلیل فشار بیش از حد پزشک روی پوست بوده است. این عوارض نیز پس از مدتی به راحتی از روی پوست شما محو خواهد شد.

مراقبت های مهم در میکرونیدلینگ

موارد و مراقبت هایی است که در میکرونیدلینگ از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و رعایت آن ها موجب کاهش عوارض می شود:

  • پیش از میکرونیدلینگ پوست خود را تمیز کرده و کرم های آرایشی را از روی آن پاک کنید.
  • در صورت سابقه ابتلا به بیماری های پوستی به دکتر خود اطلاع دهید.
  • اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید به دکتر خود اطلاع دهید.
  • حساسیت های دارویی و موادی خود را با دکتر در میان بگذارید.
  • سه هفته پیش از عمل از کرم های لایه بردار استفاده نکنید.
  • پس از عمل از نور خورشید دوری کرده و از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.
  • پس از میکرونیدلینگ از ماساژ، لمس و خارندان پوست صورت خود بپرهیزید.

مراقبت های مهم در میکرونیدلینگ

سخن پایانی

امروزه میکرونیدلینگ یکی از روش های پرطرفدار است که بسیاری از مردم از آن استفاده می کنند. به نظر شما این روش تا چه روی پوست موثر است؟ بهترین دستگاه برای انجام این روش چیست؟ شما می توانید نظرات خود را با ما در قسمت دیدگاه به اشتراک بگذارید.

برای مشاوره رایگان فرم زیر را پر نمایید.